Stičišče Iskra

VABIMO NA IZOBRAŽEVANJE O FOTOGRAFIJI

V sodelovanju z Zavodom za mladino, kulturo in turizem Koper ter Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti (Območno izpostavo Koper in Izola) pripravljamo Cikel izobraževanj različnih tematik za NVO obalno-kraške regije. Naslednje izobraževanje bo na temo fotografije. Na njem boste pridobili znanje o fotografiji, od osnovnih prijemov do končne obdelave fotografij, ki jih lahko uporabite za svojo promocijo idr.

Kvalitetno vizualno gradivo je v današnjem obdobju porasta uporabe in pojavnosti v digitalnih medijih vedno večjega pomena za vse, ki se zavedajo pomena dobre promocije svojega organizacije in prisotnosti na spletu z namenom pridobivanja novih sledilcev. Ravno tako je kvalitetno vizualno gradivo pomembno za izdelavo kvalitetnih spletnih strani, za pripravo promocijskih tiskovin, objav v tiskanih medijih ipd. Skratka, organizacija z dobrim vizualnim gradivom veliko lažje sledi današnjemu trendu prisotnosti v javnosti, ki je bolj kot na besedo, usmerjen v vizualnost.

Namen izobraževanja je pridobiti znanja, kako najbolje izkoristiti fotoaparat/kamero lastnega telefona. Kaj je pomembno pri snemanju, fotografiranju dogodka, kaj želite prikazati, kaj želite povedati. Kako pravilno izbrati kadre, na kaj biti pozorni (luč, zvok …), ko snemate, fotografirate. Kako izbrati prave fotografije. Kateri programi so najprimernejši za obdelavo, kako se je lotiti.

Izobraževanje bo potekalo v treh delih: teoretični uvod, praktična delavnica spoznavanja orodij in pregled gradiv udeležencev ter osnove urejanja fotografije. Prva dva dela bosta predvidoma izvedena v istem dnevu, tretji del pa bo izveden naknadno.

Izobraževanje je namenjeno vsem NVO, ki si želite pridobiti znanja na področju fotografije.

Predavatelja: Jaka Ivančič in Aleš Rosa

O PREDAVATELJIH:

Jaka Ivančič: je krajinski in komercialni fotograf. Od leta 2004 deluje kot producent, novinar in fotograf na Obalnem Radiu Capris. Njegove fotografije so objavljene v publikacijah, tiskovinah in digitalnih promocijskih medijih Slovenske turistične organizacije in drugih lokalnih turističnih združenjih. Je prejemnik številnih mednarodnih nagrad in priznanj s področja krajinske fotografije. Več si lahko preberete na https://www.jakaivancic.si

Aleš Rosa: je neodvisni fotograf in video ustvarjalec. Rodil se je leta 1985 v Kopru. Medij fotografije odkriva od leta 2005. S fotografijo se profesionalno ukvarja od leta 2010. Njegovih storitev se poslužujejo tako lokalna društva kot večja slovenska podjetja in ustanove (A1, Generali, Kino Šiška, Cankarjev dom, Smart Com, Porsche Group Slovenia, Društvo PINA, Zavod BIG…). Leta 2016 in 2017 je razstavljal na skupinski razstavi “Najlepši kraj na svetu, sodobna slovenska fotografija” v galeriji Klovićevi dvori v Zagrebu in v Muzeju likovnih umjetnosti v Osijeku.

Predviden datum izvedbe: april 2021 oz. skladno z veljavnimi ukrepi v obdobju, ki omogoča izvedbo izobraževanja, predvsem praktični del v živo (možna termina maj ali junij).

Kotizacija za izobraževanje bo 20,00 EUR.

Vabimo vas, da izrazite svojo zainteresiranost za izobraževanje, kar nam bo tudi pomagalo podrobneje oblikovati obliko izvedbe, ki vam bo najbolj ustrezala glede na vaše zanimanje.

Z izpolnjeno predprijavo boste izkazali interes za udeležbo in vas ta ne obvezuje k dejanski udeležbi.
Končne prijave na izobraževanje vam bo posredovano naknadno, ko bo določen tudi točen termin izobraževanja.

Svojo zainteresiranost oz. predprijavo izrazite z izpolnitvijo spletnega obrazca, ki ga dobite TUKAJ.

Vljudno vabljeni.

Organizatorji si pridružujejo pravico do spremembe programa skladno z možnostjo izvedbe upoštevajoč epidemiološko sliko.