Stičišče Iskra

VABIMO NA IZOBRAŽEVANJE O PROSTOVOLJSTVU V KULTURNIH NVO

V sodelovanju z Zavodom za mladino, kulturo in turizem Koper ter Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti (Območno izpostavo Koper in Izola) pripravljamo Cikel izobraževanj različnih tematik za NVO obalno-kraške regije (med njimi vodenje organizacije, organizacija dogodkov, javno nastopanje, fotografiranje in snemanje). V sklopu izobraževanj bo med prvimi izvedenimi Izobraževanje o prostovoljstvu v kulturnih NVO z namenom nuditi nevladnim organizacijam informacije potrebne za delo s prostovoljci in organizacijo prostovoljstva.

PROSTOVOLJSTVO V KULTURNIH NVO 

Delo in obstoj društev, zasebnih zavodov ali ustanov pogosto temelji na prostovoljskem delu. Prostovoljci so nepogrešljiv člen njihovega delovanja, bogatijo in dopolnjujejo njihove dejavnosti ter programe. Pomena in vloge prostovoljcev na ravni organizacij in tudi širši družbeni ravni se vsi dobro zavedamo. Vendar ali znamo prostovoljstvo kakovostno in učinkovito organizirati?

Namen izobraževanja je nuditi nevladnim organizacijam informacije potrebne za delo s prostovoljci in organizacijo prostovoljstva. Obravnavali bomo naslednje teme:

  • vzpostavljanje organiziranega prostovoljstva,
  • kakšnega prostovoljca potrebujemo,
  • pridobivanje in izbor prostovoljcev,
  • sklepanje dogovora o prostovoljskem delu,
  • vodenje evidence prostovoljcev,
  • motivacija za prostovoljsko delo in
  • nagrajevanje prostovoljcev.

Delavnica je namenjena vsem NVO, ki v svoje delo vključujete prostovoljce ali jih želite na novo vključiti.

Datum izvedbe: sreda, 31. marec 2021 ob 17h preko platforme ZOOM. Delavnica bo trajala predvidoma 1,5h do 2h.
Link do dogodka bo posredovan na dan dogodka.

Predavateljica: Tjaša Arko (Slovenska Filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva)
O predavateljici: Tjaša Arko je vodja programa Prostovoljstvo in izvajalka usposabljanj na Slovenski Filantropiji, koordinatorici Slovenske mreže prostovoljskih organizacij, ki krepi kapacitete prostovoljskih organizacij za razvoj kakovostnega prostovoljstva, razvoj njihove organizacijske strukture ter pridobivanje in širjenje njihovih znanj in veščin s področja prostovoljstva.

Za udeležbo na dogodek so potrebne prijave preko spletnega obrazca, ki ga dobite TUKAJ. Prijave zbiramo do torka, 30. 3. 2021.

Vljudno vabljeni.

Organizatorji si pridružujejo pravico do spremembe programa skladno z možnostjo izvedbe upoštevajoč epidemiološko sliko.