Stičišče Iskra

ISKRIVA RAZVOJEVALNICA: S STRATEŠKIM NAČRTOVANJEM DO USPEŠNEGA VODENJA NVO

Napovedujemo četrto izobraževanje v okviru cikla izobraževanj Iskrive razvojevalnice, kjer si bomo odgovorili na vprašanja: Kam želimo kot nevladna organizacija priti čez 5 let? Kaj želimo v tem času doseči? Kateri so ključni izzivi, s katerimi se moramo spopasti? Smo uspešni? Kako to vemo? Izobraževanje je namenjeno NVO obalno-kraške regije.

NAMEN IZOBRAŽEVANJA: Ugotoviti kam želimo kot nevladna organizacija priti čez 5 let in kaj želimo v tem času doseči? Kateri so ključni izzivi, s katerimi se moramo spopasti? In ali smo uspešni ter kako to vemo?

Strateško načrtovanje je proces, v okviru katerega si organizacija zada svoje poslanstvo in vizijo ter opredeli ključne izzive, ki jih mora premagati, da bo to dvoje tudi dosegla.

NA DELAVNICI BOMO PREKO PRAKTIČNIH METOD DELA SPOZNALI:

• Kaj pomenijo pojmi družbeni problem, družbeni učinek, poslanstvo, vizija in strateški izzivi?

• Katere ovire so ponavadi posredi, da organizacija caplja na mestu, si ne zastavi svojega poslanstva in vizije in ne napreduje?

• Kako zapisati dobro poslanstvo, vizijo in strateške izzive?

• Kako spodbuditi tudi sodelavce k sodelovanju pri pripravi poslanstva, vizije in strateških izzivov?

DATUM IZVEDBE: četrtek, 25. maj 2023, ob 17. uri (predvideno trajanje 2 uri)

PRIJAVA je obvezna na spletnem obrazcu, ki ga dobite TUKAJ, do srede, 24. 5. 2023.

Izvedba izobraževanja: predvidena je izvedba v živo v prostorih PiNE, Gortanov trg 15, Koper

O predavatelju:

Borut Jerman, predsednik Kulturno izobraževalnega društva PiNA je strokovno podkovan in izkušen načrtovalec, koordinator ter vodja nacionalnih in mednarodnih projektov na področju kreativnih industrij, umetnosti, kulture, aktivnega sodelovanja in državljanstva. V preteklosti je aktivno sodeloval z različnimi NVO pri strateškem načrtovanju, bodisi kot izvajalec delavnic ali mentor pri konkretnih procesih.

CELOTEN PROGRAM IZOBRAŽEVANJ je na voljo TUKAJ.

Lepo vabljene_i!