Stičišče Iskra

ISKRIVA RAZVOJEVALNICA: JAVNO NASTOPANJE IN RETORIKA

Napovedujemo drugo izobraževanje v okviru cikla izobraževanj Iskrive razvojevalnice, kjer se bomo učili javnega nastopanja in retorike. Izobraževanje je namenjeno NVO obalno-kraške regije.

NAMEN IZOBRAŽEVANJA:

Na delavnici javnega nastopanja in retorike bomo spoznali načine, kako lažje sprostiti svoje telo pred nastopom, predvsem pa bomo preko različnih vaj ter iger osvajali nova znanja. Sprehodili se bomo skozi različne elemente in spoznali zasnovo govora ter osvetlili ustrezne in neustrezne elemente neverbalne govorice. Spoznali bomo vsebinske poudarke, ki jih mora govor vsebovati, ga zapisali in predstavili ostalim sodelujočim. 

Namen izobraževanja je ponuditi znanja in veščine, ki bodo deležnikom pomagale in olajšale nastopanje v javnosti, predstavljanje vsebin, dela, napoved dogodkov, povezovanje dogodkov, itd.

Datum izvedbe: sreda, 5. april 2023 ob 17. uri (predvideno trajanje 2 uri)

PRIJAVA je obvezna na spletnem obrazcu, ki ga dobite TUKAJ, do torka, 4. aprila 2023.

Izvedba izobraževanja: v živo v prostorih PiNE, Gortanov trg 15, Koper. 

O predavateljici:

Samanta Kobal je po izobrazbi diplomirana dramaturginja. Dramaturgijo raziskuje in išče predvsem znotraj pripovedovanja, gledališke režije, dramske pisave in klovnovske umetnosti, ki se jo je tri leta učila pri klovnovskem mojstru Emmanuelu Gallot Lavalleeju v Rimu. Svoja znanja predaja dijakom Gimnazije Nova Gorica, smer gledališče in film, kjer poučuje strokovne predmete. Je soustanoviteljica Gledališke šole Talia, ki že petnajst let širi in poglablja vedenja
in znanja o gledališki pedagogiki in gledališki umetnosti nasploh. V Gajbli, hiši ustvarjalnih zgodb, raziskuje pripovedovanje ter plete gledališke, likovne in pripovedovalske svetove v nove oblike in vzorce.

CELOTEN PROGRAM IZOBRAŽEVANJ je na voljo TUKAJ.

Lepo vabljene_i!