Stičišče Iskra

VABLJENI NA DELAVNICO ‘TRANSPARENTNOST LOKALNIH VOLITEV IN OBČIN’

Predstavili bomo novo poročilo društva Transparency International Slovenia, ki je nastalo v sklopu projekta Transparentnost lokalnih volitev 2022, in se osredotoča na opazovanje izvajanja lokalnih volitev v 13 občinah (Ajdovščina, Celje, Dornava, Ilirska Bistrica, Kamnik, Kočevje, Koper, Kranj, Ljubljana, Maribor, Polzela, Sveti Jurij ob Ščavnici, Vipava). 

Delavnica bo v četrtek, 25. januarja 2024, od 10. do 14. ure v prostorih Kulturno izobraževalnega društva PiNA, Gortanov trg 15, Koper.

Predstavljena bo metodologija za pregled financiranja volilnih kampanj kandidatk in kandidatov, stanja vključenosti žensk v lokalno politiko ter spoštovanja ustavnega načela enakosti volilne pravice na lokalni ravni.

V nadaljevanju bomo z udeleženci aktivno sodelovali in skupaj naredili pregled vaše občine in/ali vašega kandidata. Da bomo lahko skupaj resnično poglobljeno raziskali področja, kjer je mogoče še dodatno okrepiti transparentnost, vas vabimo, da s seboj prinesete svoj prenosni računalnik.

Delavnico bomo zaključili z metodologijo svetovne kavarne, ko bomo skupaj identificirali ključna področja, na katerih bi občine v Obalno-kraški regiji lahko izboljšale svojo transparentnost. S pomočjo raznolikih perspektiv in izkušenj udeležencev bomo skupaj oblikovali celovit vpogled v potencialne izboljšave ter si prizadevali za učinkovitejše in odprte občine v omenjeni regiji.

Metodologije želimo prenesti na lokalno raven, zato vljudno vabimo predvsem nevladne organizacije, lokalne novinarje in medije, mlade ter drugo zainteresirano javnost k udeležbi na regionalni delavnici.

Pridružite se nam pri konstruktivnem procesu oblikovanja trajnostnih sprememb v lokalni upravi.

Prijave sprejemamo TUKAJ, najkasneje do torka, 23. januarja 2024.

Za morebitna vsebinska vprašanja se lahko obrnete na info@transparency.si, za vprašanja glede prijave in logističnih zadev pa na info@sticisce-iskra.si.

Udeležba je brezplačna.

Vabljeni!