Stičišče Iskra

Pozor, lažna informacija!

Zavod Nomed se v svojem delu ukvarja tudi z neformalnim izobraževanjem mladih in to zagotovo počnejo dobro. Pokazatelj je njihov projekt »Pozor, lažna informacija!«, ki so ga izvedli v sklopu razpisa za otroke in mladino Mestne občine Koper.

Učenci predmeta novinarstva na Osnovni šoli Elvire Vatovec Prade so bili deležni neformalnega izobraževanja o lažnih informacijah. Pridobljena znanja so uporabili pri pisanju novinarskega članka v povezavi z obravnavano tematiko in se potegovali za zmago v natečaju za najboljši članek.

Zmagovalni članek z naslovom »Ali je vse res?« je bil objavljen na družbenih omrežjih zavoda Nomed in v Primorskih novicah.

V drugem delu projekta so učenci s pomočjo mentorjev pripravili radijski prispevek ter vanj vključili mnenja mimoidočih o obravnavani tematiki. Prispevek sta predvajala Radio Koper in Neodvisni obalni radio.

S projektom so želeli osvestiti mlade o (lažnih) informacijah, s katerimi se vsakodnevno srečujejo in s tem tudi spodbuditi njihovo kritično presojo oziroma preverjanje.

Zavodu Nomed lahko sledite na Facebooku in Instagramu, kar nekaj vsebin pa vam je na voljo tudi na njihovem Youtube kanalu.

Imate dobro zgodbo? Z nami jo lahko delite tako, da izpolnite spletni obrazec. Veselimo se vaših prispevkov!