Stičišče Iskra

ISKRIVA RAZVOJEVALNICA – PREDTAVITEV RAZPISA CERV – VKLJUČENOST IN SODELOVANJE DRŽAVLJANOV

Vabimo vas na šesto izobraževanje v okviru cikla izobraževanj Iskrive razvojevalnice: predstavitev razpisa CERV - vključenost in sodelovanje državljanov, ki je lahko primeren tudi za manjše organizacije.

Namen izobraževanja: Podrobno bomo pogledali razpis, cilje, načine financiranja ter pogledali dobre prakse.

Ta razpis je namenjen podpori projektov, ki jih spodbujajo transnacionalna partnerstva in mreže, ki neposredno vključujejo državljane. Ti projekti bodo zbrali raznoliko paleto ljudi iz različnih okolij v dejavnostih, ki so neposredno povezane s politikami EU, in jim dali priložnost, da dejavno sodelujejo v procesu oblikovanja politik EU in tako prispevajo k demokratičnemu in državljanskemu življenju Unije. Projekti bodo državljane, vključno z mladimi, spodbujali k razumevanju procesa oblikovanja politik, s čimer bodo v praksi pokazali, kako se vključiti v demokratično življenje EU, in jim omogočili, da izrazijo in javno izmenjujejo svoja mnenja na vseh področjih delovanja Unije.

Splošne informacije o razpisu dobite TUKAJ. Povezava do razpisa pa je dostopna TUKAJ.

Datum izvedbe: torek, 30. maj 2023, ob 17. uri (predvideno trajanje 2 uri).

PRIJAVA je obvezna na spletnem obrazcu, ki ga dobite TUKAJ, do ponedeljka, 29. maja 2023.

Izvedba izobraževanja: spletna platforma ZOOM – povezava bo posredovana udeležencem na dan dogodka.

O predavateljici:

Delavnico bo vodila naša strokovna sodelavka Nena Bibica, strokovna sodelavka PiNE in vodja nacionalne kontaktne točke CERV.

CELOTEN PROGRAM IZOBRAŽEVANJ je na voljo TUKAJ.

Vljudno vabljeni!