Stičišče Iskra

ISKRIVA RAZVOJEVALNICA – KAKO PRIDOBITI IN ANGAŽIRATI ČLANE TER PROSTOVOLJCE ZA USPEŠNO DELOVANJE NEVLADNIH ORGANIZACIJ

Vabimo vas, da se pridružite delavnici na temo "Kako pridobiti in angažirati člane ter prostovoljce za uspešno delovanje nevladnih organizacij". Delavnica je namenjena vsem, ki delujete v nevladnem sektorju in si želite izpopolniti svoje veščine ter pridobiti nove ideje.

Namen izobraževanja: Pridobivanje članov in prostovoljcev je za uspešno delovanje nevladnih organizacij zelo pomembno. Na delavnici bomo osvetlili teme, ki se navezujejo na vprašanja kako nagovoriti (potencialne) člane in podpornike, kako vključevati in motivirati člane k aktivni udeležbi, kako izvesti kvaliteten proces mentoriranja in predaje znanja novim članom.

Delavnica je zasnovana z namenom osvetliti ključne teme, povezane z učinkovitim nagovarjanjem in vključevanjem članov ter prostovoljcev v nevladnih organizacijah. V ospredje bomo postavili strategije, ki vam bodo pomagale pridobiti nove člane, jih motivirati k aktivni udeležbi ter vzpostaviti dolgoročne odnose z njimi. Poleg tega se bomo osredotočili na proces mentoriranja in predaje znanja novim članom, saj je kontinuirano izobraževanje ključno za ohranjanje članov in njihovo vključevanje v delo organizacije.
 
Poleg predavanj bomo izvedli tudi interaktivni del, kjer boste imeli priložnost deliti svoje izkušnje, se povezati z drugimi udeleženci in skupaj reševati praktične primere iz vašega delovnega okolja. Naš cilj je, da boste od delavnice odšli z uporabnimi orodji in strategijami, ki jih boste lahko takoj uporabili v praksi.
 
Delavnica je namenjena vsem nevladnim organizacijam in njihovim predstavnikom, vključno s prostovoljci. Ne glede na to, ali ste začetnik na področju članstva in podporništva ali že izkušen strokovnjak, vas vabimo, da se nam pridružite in prispevate svoje ideje ter izkušnje.
 

Datum izvedbe: torek, 13. junij 2023, ob 9.30 uri (predvideno trajanje 2 uri).

Za udeležbo na delavnici je potrebna predhodna prijava.  Število mest je omejeno, zato priporočamo, da se prijavite čim prej, da si zagotovite svoje mesto.

Prijavite se lahko na spletnem obrazcu, ki ga dobite TUKAJ, do ponedeljka, 12. junija 2023.

Izvedba izobraževanja: predvidena je izvedba v živo v prostorih PiNE, Gortanov trg 15, Koper

O predavatelju:

Sašo Kronegger je socialni pedagog in transakcijski analitik – svetovalec, ki že preko 20 let izvaja izobraževanja za različne skupine ljudi. Teme izobraževanj so predvsem usmerjene v izboljševanje komunikacije na medosebnem in medskupinskem nivoju, sisteme podpore manj izkušenim (prostovoljcem, pripravnikom, novo – zaposlenim, novo – izvoljenim), reševanje konfliktov in timsko delo, več časa pa namenja tudi podpori družinam pri vzgoji. Poleg izobraževanj se ukvarja z moderiranjem procesov ter mentorstvom.

CELOTEN PROGRAM IZOBRAŽEVANJ je na voljo TUKAJ.

Vljudno vabljeni!