Stičišče Iskra

DRUŠTVO MORIGENOS VABI NA POLETNE RAZISKOVALNE TABORE

Društvo Morigenos vabi na poletne raziskovalne tabore, ki bodo organizirani od julija, do konca poletja 2020.

V Morigenosu sicer že od leta 2003 organizirajo vsakoletne raziskovalne tabore, kjer lahko vsakdo postane del raziskovalne ekipe in pomaga pri raziskovanju delfinov v njihovem naravnem okolju.

Slovenske vode in drugi deli Tržaškega zaliva so dom stalni populaciji delfinov vrste velika pliskavka (Tursiops truncatus). Raziskovanje, ki ga društvo Morigenos na tem območju izvaja zadnjih 15 let, je pokazalo, da približno 150 delfinov to območje uporablja za svoj življenjski prostor. Izjemna je tudi njihova edinstvena socialna struktura, ki je ne najdemo nikjer drugje na svetu.

Če svoj čas radi preživljate zunaj in ob vodi, če želite biti del pozitivnih sprememb, če ste navdušeni nad naravo ter divjimi živalmi in želite aktivno sodelovati pri njihovem preučevanju in varstvu, potem utegnejo biti raziskovalni tabori Morigenosa pravi za vas!

Prijavi se lahko kdorkoli (od 16. leta dalje), ki uživa v naravi, morju, se želi naučiti kaj novega, se za kratek čas preleviti v raziskovalca in aktivno preživeti svoje poletne počitnice v bližini delfinov.

Več informacij je na voljo na povezavi.

Lepo vabljeni k prijavi!