Stičišče Iskra

VABILO NA ISKRIVI POSVET: »Krepitev vpliva in zmogljivosti NVO v Obalno-kraški regiji«

Spoštovane predstavnice in predstavniki nevladnih organizacij! Z veseljem vas vabimo na posvet Krepitev vpliva in zmogljivosti NVO v Obalno-kraški regiji, ki bo v sredo, 18. septembra, od 10. do 13. ure, v Zeleni dvorani Območne Obrtno - Podjetniške zbornice Koper, Staničev trg 1, Koper.

Na posvetu bomo z vami razmišljali in izmenjali mnenja o izzivih, s katerimi se nevladne organizacije soočamo v Obalno-kraški regiji, ter iskali rešitve za izboljšanje pogojev ter krepitev naših organizacij.

Naš cilj je ustvariti prostor za odprto razpravo, izmenjavo izkušenj in oblikovanje konkretnih predlogov, ki bodo prispevali k nadaljnjemu razvoju nevladnega sektorja.

 

V manjših delovnih skupinah se bomo osredotočili na naslednja ključna področja:

  • Zagovorniške sposobnosti – Kako učinkoviteje zastopati interese naših organizacij in ciljev pred različnimi deležniki;

  • Odnosi z občino – Preverjanje in izboljšanje sodelovanja z lokalnimi oblastmi za boljšo podporo in sodelovanje;

  • Transparentnost – Krepitev transparentnosti pri delovanju NVO in izboljšanje zaupanja med člani in javnostjo;

  • Komuniciranje učinkov – Učinkovito sporočanje dosežkov in vpliva našega dela širši javnosti in odločevalcem;

  • Pomlajevanje – Strategije za privabljanje in vključevanje mlajših generacij v delo NVO;

  • Kiksi – Napake in spodrsljaji ter ne tako zelo dobre prakse NVO.

 

Zakaj se udeležiti?

Izmenjava znanja in izkušenj je priložnost, da s predstavniki nevladnih organizacij delite izzive in uspešne prakse (in kikse) ter skupaj oblikujete konkretne predloge. Skupaj bomo oblikovali rešitve, ki jih bomo lahko uporabili za krepitev naših organizacij in izboljšanje delovnih pogojev.

Sledilo bo druženje in priložnost za povezovanje ter sodelovanje z drugimi organizacijami, ki delujejo na podobnih področjih.

Prosimo vas, da svojo udeležbo potrdite do 16. septembra 2024, preko spletnega obrazca. Za dodatna vprašanja nam lahko pišete na info@sticisce-iskra.si. 

Veselimo se vašega sodelovanja in prispevka k razpravi, saj verjamemo, da bomo le s skupnimi močmi in medsebojnim sodelovanjem lahko dosegli izboljšave, ki jih nevladni sektor v naši regiji potrebuje.

Prisrčno vabljeni!