Log in

pinablack


SL / IT / HR
Gregorčičeva ulica 6, 6000 Koper
+386 (0)5 63 00 320
info@sticisce-iskra.si

Lokalni program za kulturo Mestne občine Koper - prebojni projekti

 

Mestna občina Koper pripravlja strateški dokument - Lokalni program za kulturo v MOK 2019-2023. Med člani komisije, ki sodeluje pri pripravi dokumenta, sta tudi dva predstavnika nevladnega sektorja, Helena Filipčič Gardina (DPG) ter Borut Jerman (PINA, Stičišče ISKRA). Vabimo vas, da tudi sami prispevate s svojimi predlogi. 

Dokument bo zajemal tudi predloge t.i. prebojnih projektov, se pravi idej za projekte, ki bi lahko v petih letih bistveno oplemenitili kulturno dogajanje v občini. Nekateri bodo izbrani za realizacijo v prihodnjih letih.

Vabimo vas, da tudi sami prispevate s svojimi predlogi, pri čemer razmišljajte o dolgoročnih potrebah in željah, ne glede na vaše trenutne finančne / kadrovske / prostorske ... zmožnosti.

Prebojni projekti Lokalnega kulturnega programa naj vsebujejo naslov in opis aktivnosti (5 vrstic cca). Prosimo vas, da opredelite, če aktivnost izhaja iz programske ali investicijske (infrastrukturne) potrebe. Če želite lahko omenite ciljno publiko. V prvi fazi ni potrebno oceniti finančnega okvira.

V vaše razmišljanje lahko vključite štiri teze (načela), ki bodo vodilo dokumenta:

  • Multikulturnost je pozitivna vrednota obalnega kulturnega prostora in temelji na kulturni identiteti s poudarkom na dediščini kraja (snovni in nesnovni).
  • Obala je enovit kulturni prostor somestja.
  • Osrednji pomen vzgoje otrok in mladine v duhu razumevanja multikulturne identitete.
  • Pomen medinstitucionalnega sodelovanja za bolj kakovostne projekte, ki bodo trajnostno naravnani.

Za dodatna vprašanja smo na voljo na tel. št. 041 449 083 (Helena), 041 822 698 (Borut).

Prosimo, da svoje prispevke posredujete najkasneje do 8.3.2018 na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

 

 

Log in or Registracija