Log in

pinablack


SL / IT / HR
Gregorčičeva ulica 6, 6000 Koper
+386 (0)5 63 00 320
info@sticisce-iskra.si

Vabilo na dogodek EU SI ti: Evropsko povezovanje – izkušnje preteklosti in pogled v prihodnost

PiNA, v sklopu informacijske točke Europe Direct Koper - Capodistria, in v sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji, vabi na dogodek EU SI ti: Evropsko povezovanje - izkušnje preteklosti in pogled v prihodnost.

Osrednja tema dogodka bo evropsko povezovanje, kaj to prinaša lokalnemu okolju in kakšnega doprinosa si želimo v prihodnosti. Marca 2017 je Evropska komisija namreč predstavila t. i. belo knjigo, v kateri prikazuje razmisleke in možne scenarije za razvoj Evropske unije do leta 2025. Vse bolj aktualna je tudi razprava o naslednjem večletnem finančnem okviru, evropskem proračunu in prihajajočih volitvah v Evropski parlament (2019).

V prvem delu dogodka boste lahko prisluhnili predstavnikom Društva Morigenos, Univerzitetnega Inkubatorja Primorske in Kulturno izobraževalnega društva PiNA, ki bodo vsak za svoje področje delovanja z vami delili prednosti povezovanja in izmenjave izkušenj na evropski ravni.

V drugem delu bo sledila širša razprava o prihodnosti EU in kaj različne poti prihodnjega povezovanja Evrope pomenijo za slovensko Istro, Slovenijo in čezmejno sodelovanje.

Dogodek bo povezovala Sabina Francek Ivović, novinarka Televizije Slovenija.

Več informacij o programu: klik

Zaradi lažje organizacije je zaželena predhodna potrditev udeležbe preko spletnega obrazca najkasneje do ponedeljka, 26. februarja oz. do zapolnitve prostih mest.

Log in or Registracija