Log in

pinablack


SL / IT / HR
Gregorčičeva ulica 6, 6000 Koper
+386 (0)5 63 00 320
info@sticisce-iskra.si

Strokovni posvet o spodbujanju trajnostne mobilnosti v Obalno-kraški regiji

Regionalni razvojni center Koper vabi na strokovni posvet o razvoju trajnostne mobilnosti v regiji, v petek, 26. januarja 2018, ob 9. uri, v prostorih Primorske gospodarske zbornice v Kopru.

Na njem želijo udeležence seznaniti s projekti trajnostne mobilnosti v regiji in okrepiti sodelovanje med akterji na tematskem področju, ki je tudi ena ključnih prioritet regionalnega razvojnega programa za obdobje 2014-2020 (RRP). 

Regionalni razvojni center Koper je z mednarodnimi partnerji na evropske razpise teritorialnega sodelovanja prijavil več projektov in bil pri tem uspešen. To jim omogoča, da prispevajo k izvajanju sprejetih občinskih celostnih prometnih strategij (CPS) ter z medobčinsko usklajenim pristopom dosežejo sinergije, s tem pa učinkovitejšo izvedbo sprejetih strategij in RRP-ja.

Na evropskih razpisih so pridobili sredstva za naslednje projekte:

  • Chestnut (integracija CPS-jev v funkcionalnih urbanih območjih, Interreg Podonavje);
  • Mobilitas (urejanje prometa v turističnih območjih, Interreg Mediteran);
  • Smart Commuting (učinkovitejša organizacija potovanj na relaciji dom – delo (oz. šola), izboljšanje usposobljenosti za načrtovanje prometa, Interreg Srednja Evropa);
  • Inter Bike II (nadaljevanje strateškega projekta Inter Bike, spodbujanje multimodalnih storitev, Program sodelovanja INTERREG V-A Italija-Slovenija 2014-2020).

V projektih je predvidena izvedba pilotnih aktivnosti, vsebino katerih bi želeli opredeliti v dogovoru z deležniki. S pilotnimi projekti bo možno podpreti izvedbo lokalnih CPS-jev in s tem prispevati k prizadevanjem za trajnostno prihodnost. 

Cilji srečanja so:

  • Seznanitev z vmesnimi rezultati (analiz, scenarijev, ciljev) in bodočimi aktivnostmi projektov.
  • Razprava o sodelovanju pri izvedbi naslednjih projektnih faz in o boljši koordinaciji aktivnosti na področju upravljanja trajnostne mobilnosti v regiji.

Podrobnejši program posveta je na voljo na povezavi

Obvezna je prijava na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., do srede, 24. januarja 2018. 

 

 

Log in or Registracija