Log in

pinablack


SL / IT / HR
Gregorčičeva ulica 6, 6000 Koper
+386 (0)5 63 00 320
info@sticisce-iskra.si

Špela Lausegger je prejemnica nagrade za najboljše diplomsko delo

Na prednovoletnem druženju smo, skupaj z NVO vključenimi v Stičišče, pregledali dobre zgodbe leta 2017 in podelili nagrado za najboljše diplomsko delo s področja delovanja NVO. Komisija je za zmagovalno delo izbrala diplomo z naslovom "Etična načela prostovoljstva kot vodilo za turistično delovanje prostovoljskih organizacij" avtorice Špele Lausegger.

Na podlagi prijavljenih del, se je komisija odločila, da podeli samo nagrado za diplomsko delo. Dobila jo je Špela Lausegger, diplomantka Fakultete za turistične študije – Turistica. Komisija je ob izboru zapisala tudi utemeljitev:

"Zaključno delo Špele Lausegger z naslovom “Etična načela prostovoljstva kot vodilo za turistično delovanje prostovoljskih organizacij” ponuja pomemben pogled na vprašanja, ki so v velikokrat pri delu s prostovoljci in prostovoljkami v drugotnem planu. Avtorica poudarja pomen NVO in neprofinosti pri ohranjanju ter spodbujanju etičnih načel in njihove ključne vloge pri izboru prostovoljcev in prostovoljk. Posebej podčrta tudi pripravo prostovoljcev in prostovoljk pred odhodom v tujino in pri izboru organizacije sprejemnice. Problematizira kratkoročno prostovoljstvo z vidika pozitivnega vpliva na gostujočo skupnost. Avtorica v diplomskem delu tako obravnava za nevladni sektor relevantne vsebine, saj prostovoljstvo obravnava z vidika etike in v sklepu ugotovi, da obstaja neizpodbitna povezava med etičnim delovanjem in neprofitnostjo."

Špela je bila priznanja izredno vesela, v svoji zahvali pa je meddrugim povedala, da je bila tudi sama večkrat prostovoljka:"Menim, da je naloga organizacije, da te pripravi na delo in da zanj izbere pravo osebo. V turizmu se namreč pojavlja vse več organizacij, ki so porfitne in katerim bi morale biti nevladne organizacije za zgled. Tukaj se namreč poraja vprašanje etike, saj pri njih ne velja zakon o prostovoljstvu, ne ravnajo se po etičnih načelih prostovoljstva, važen jim je le dobiček.”

Poglej si video podelitve.

Preberi nagrajeno nalogo: ETIČNA-NAČELA-PROSTOVOLJSTVA-KOT-VODILO-ZA-TURISTIČNO-DELOVANJE-PROSTOVOLJSKIH-ORGANIZACI.pdf

Log in or Registracija