Log in

pinablack


SL / IT / HR
Gregorčičeva ulica 6, 6000 Koper
+386 (0)5 63 00 320
info@sticisce-iskra.si

Znani so zmagovalci natečaja Startup Koper - Capodistria

Natečaj, ki je potekal pet mesecev, je ob zaključku nagradil tri poslovne ideje ter med mladimi spodbudil inovativnost in podjetniške kompetence.  Partnerji platforme - Kulturno izobraževalno društvo PiNA, UIP Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske, Središče Rotunda Koper, Center mladih Koper, Zavod RS za zaposlovanje, Območna enota Koper in Regionalno razvojni Center Koper – so zadovoljni, da jim je že prvi leto uspelo ustvariti podjetniško okolje, ki je prineslo nove podjetniške ideje. 

Na zaključni prireditvi natečaja Startup Koper – Capodistria se je predstavilo šest ekip: Runout (napredna tekaška steza), E-Pašta (prodaja testenin po spletu), MORjE, Happy kids (poučna doživetja otrokom v času dopustov), Vrtni nož Hori Hori (vsestransko uporabno orodje za delo na vrtu), GoodMood (sistem pametnih žarnic, namenjen gluhim in naglušnim) ter Flexyteam (spletna platforma za delodajalce in delojemalce v gostinskem in hotelirskem sektorju).

Strokovna komisija, ki so jo sestavljali Timotej Pirjevec, vodja Urada za družbene dejavnosti in razvoj Mestne občine Koper, Maja Golob, Spago d.o.o., Davor Podbevšek, Barba sol, Andrej Erzetič, Bood d.o.o. in mag. Tina Kociper, Univerza na Primorskem, Fakulteta za turistične študije Turistica, je vsaki skupini namenila tudi nekaj vprašanj, nato pa je sledila razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad v skupni višini 5000 evrov. Zmago je slavila skupina dijakov in njihovih mentorjev s Srednje tehniške šole Koper, ki je predstavljala idejo Vrtni nož Hori Hori (Eneja Žerovnik, Damjana Čičić, Pavel Lorger, Gašper Markežič, Erik Primožič), drugo mesto so osvojili GoodMood (Aleksander Hrastič in Peter Gregorič), tretje pa Flexyteam (Petra Trček). Zmagovalna ekipa bo za nagrado odpotovala tudi na dvodnevni obisk na Dunaj, kjer bodo obiskali tamkajšnji največji startup inkubator.

Oglej si fotogalerijo zaključne prireditve.

Log in or Registracija