Log in

pinablack


SL / IT / HR
Gregorčičeva ulica 6, 6000 Koper
+386 (0)5 63 00 320
info@sticisce-iskra.si

Natečaj naravovarstvene poezije

V Layerjevi hiši odpirajo natečaj vseslovenske poezije za mlade, tokrat z naravovarstveno vsebino.

V želji, da se v sodobno literaturo vnese še več družbene odgovornosti, v iskanju manj sebične pozicije v svetu in ideje o možnosti sveta prihodnosti, v katerem se bo človek spet lahko vključil v krožnost bivanja, vabijo vse, ki ste v goščavi besed že doma, pa tudi tiste, ki se na popotovanje po idejah v obliki verzov šele podajate, da zapišete svoje misli na temo narave in našega odnosa do nje.

Vabljeni, da napišete pesmi o rečnih pticah, jezerskih pošastih in lesnih duhovih, o medvedih, čebelah in konjih, o vaših štirinožnih prijateljih, o premogu, plastičnih slamicah in izginjanju pragozdov, o vprašanju pitne vode, o umetno ustvarjenih mejah in omejitvah človekovega duha, o deželah daleč onkraj, o utopiji ali distopiji prihodnosti, o večnem vračanju cvetočih dreves, o zlatih kletkah divje narave, o zgodbah, ki jih govorijo krvave stene klavnic, ter vseh tistih zankah etičnih dilem, ki vam kratijo nočni spanec.

Forma pesmi je poljubna, napisane naj bodo v slovenskem jeziku.

Svoje pesmi do 1. 10. 2019 pošljite na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Izbrane pesmi bodo 8. 2. 2020 izšle v tretji zbirki iz Layerjeve založbe.

Leta 2018 ustanovljena Layerjeva založba je del Layerjeve hiše, kranjskega kulturnega stiščišča v upravljanju Zavoda Carnica.

Log in or Registracija