Log in

pinablack


SL / IT / HR
Gregorčičeva ulica 6, 6000 Koper
+386 (0)5 63 00 320
info@sticisce-iskra.si

Iskriva razvojevalnica

ISKRA - Stičišče NVO Istre in Krasa organizira serijo delavnic za razvijanje organizacijskih in strokovnih potencialov nevladnih organizacij Obalno-kraške regije.

23. april 2019, 10.00–13.00: PRIDOBITEV STATUSA V JAVNEM INTERESU (Mario Benkoč)
S 14. aprilom 2018 je stopil v veljavo Zakon o nevladnih organizacijah (Uradni list RS, št. 21/18, v nadaljevanju: ZNOrg), ki je v slovenski pravni red prinesel definicijo nevladne organizacije in uvedel status nevladne organizacije v javnem interesu, ki je nadomestil prejšnji status društva v javnem interesu. Na delavnici boste izvedeli več o opredelitvi statusa nevladne organizacije v javnem interesu po ZNOrg, pogojih za pridobitev statusa, pravicah in ugodnostih, ki vam jih prinaša status in praktične napotke za pridobitev statusa.

7. maj 2019, 10.00-13.00: KULTURA VEDENJA IN POSLOVNI PROTOKOL. SE ZNAMO OBNAŠATI? (Bojana Košnik Čuk)
Vsakodnevna praksa na vseh področjih našega življenja dokazuje, da ljudje potrebujemo določena pravila vedenja, pravila komunikacije z drugimi ljudmi. Poznavanje pravil nam omogoča, da se bomo bolj samozavestno in odločno znašli v različnih poslovnih situacijah. Na delavnici boste pridobili informacije o novostih v svetu poslovnega bontona, sprejemu poslovnih partnerjev, poslovnih sestankih, pravila vrstnih redov in kulturi oblačenja.

13. maj 2019, 10.00-13.00: JAVNO NASTOPANJE (Karin Sabadin)
Vsakdo se slej ali prej znajde v položaju govornika, v primeru nevladnika ko otvori dogodek, povezuje okroglo mizo, predstavlja projekt na konferenci ali pri odgovarjanju na novinarska vprašanja. Na delavnici boste praktično preizkusili svoja znanja retorike (glas, govorica telesa, mašila, stik s publiko) in se pripravili na javni nastop.

20. maj 2019, 10.00–13.00 : KOMUNIKACIJA Z MEDIJI (Uroš Bonšek)
Mediji so tisti komunikacijski kanal, ki ga lahko uporabimo ko se kot organizacija znajdemo v krizi situaciji, ko želimo v javnost sporočiti pomembno strokovno stanje ali promovirati naš dogodek, da se ga udeleži čim večje število posameznikov. Na delavnici boste udeleženci izvedeli, kako sestaviti medijem privlačno zgodbo, kako prepričati novinarje in urednike, da je zgodba vredna objave in kakšno vlogo imajo pri vsem tem adreme.

23. maj 2019, 10.00 -13.00: USPEŠNA PRIJAVA NA RAZPIS (Kaja Cunk)
Lokalni, nacionalni, evropski in specializirani razpisi predstavljajo pomemben vir financiranja nevladnih organizacij. Na delavnici boste pridobili informacije o tem, kje iskati razpise in kakšna so osnovna pravila pisanja razpisov. Prav tako boste razumeli intervencijsko logiko razpisov in praktično izpolnjevali lokalen/nacionalen razpis.

13. junij 2019, 10.00–13.00: SOCIALNA OMREŽJA IN NEVLADNE ORGANIZACIJE (Darja Oražem)
Socialna omrežja organizacijam omogočajo vidnost, stik z javnostmi, mobilizacijsko moč in dvosmerno komunikacijo s svojimi (potencialnimi) uporabniki. Na delavnici boste udeleženci izvedeli, zakaj biti prisotni na socialnih omrežij, koliko časa jim nameniti in kako komunicirati. Pridobili boste tudi tehnične in vsebinske trike, ki jih lahko pri svojem delu uporabljate.

Vse delavnice se bodo izvedle v prostorih PiNE na Gortanovem trgu 15 v Kopru

Udeležba na delavnicah je brezplačna, obvezna pa je prijava na spletnem obrazcu. Prednost pri prijavi bodo imeli predstavniki oz. predstavnice nevladnih organizacij, seveda pa k prijavi vabimo tudi vse, ki vas tovrstne tematike zanimajo.

Vljudno vabljeni!

Log in or Registracija