Log in

pinablack


SL / IT / HR
Gregorčičeva ulica 6, 6000 Koper
+386 (0)5 63 00 320
info@sticisce-iskra.si

Senzacionalizem: od kod in kam?

PiNA, v sodelovanju z Inštitutom za elektronsko participacijo (INePA), 10. aprila 2019, ob 10. uri v prostorih PiNE (Gortanov trg 15, Koper) organizira dogodek na temo senzacionalizma, lažnih novic in medijske pismenosti (mladih).

Vas zanima, kakšna prihodnost čaka novičarstvo v poplavi družbenih omrežij, všečkov in tvitov? Se sprašujete, kje se skriva resnica v svetu lažnih novic in bi želeli z neformalnim pristopom učenja prispevati k dvigu medijske pismenosti mladih?

Pridružite se nam na dogodku, kjer bomo spoznali praktična orodja za prepoznavanje lažnih novic in različne metode ter strategije za naslavljanje problematike lažnih novic, bodisi v šoli ali mladinskem centru.

Z udeležbo na dogodku boste pridobili:
• kritični pogled na medijski senzacionalizem;
• praktične izkušnje in gradivo za obravnavanje tem z mladimi: analiziranje medijskih sporočil, prepoznavanje različnih vrst medijev in verodostojnosti posredovanih informacij;
• prostor za mreženje in izmenjavo izkušenj med udeleženci/-kami.

Delavnica je namenjena nevladnikom, mladinskim delavcem/-kam, pedagoškim delavcem/-kam, študentom/-kam in vsem ostalim, ki jih tematika zanima.

PROGRAM:

9.45-10.00 Registracija udeleženk/-cev
10.00-11.00 Uvodni nagovor in razprava z dr. Sonjo Merljak Zdovc (Časoris)

11.00-13.30 DELAVNICA I: Uporaba metode ESCAPE pri delu z mladimi
– analiza in prepoznavanje primerov lažnih novic
– delovno angažirano kosilo
– delo v skupinah

13.30-16.00 DELAVNICA II: Oblikovanje predlogov za boj proti lažnim novicam
– pregled platform in spletnih orodij za naslavljanje lažnih novic, preverjanje dejstev in ostalih orodij e-demokracije
– predstavitev prizadevanj EU (Franc Bogovič, evropski poslanec)
– delo v skupinah

Udeležba na dogodku je brezplačna. Obvezna je predhodna prijava preko spletnega obrazca, do vključno ponedeljka, 8. aprila 2019 oz. do zasedenosti prostih mest.

Dogodek poteka v sklopu projekta Smart eDemocracy Against Fake News (SMARTeD), sofinanciranega s strani EU programa Evropa za državljane in projekta D’Basket, sofinanciranega s strani EU programa Erasmus+.

Log in or Registracija