Log in

pinablack


SL / IT / HR
Gregorčičeva ulica 6, 6000 Koper
+386 (0)5 63 00 320
info@sticisce-iskra.si

Svetovni dan zdravja in zavedanja avtizma

Modri december, Zavod za spodbujanje zavedanja avtizma in Aspergerjevega sindroma Koper, vabi na dogodek ob svetovnem dnevu zdravja in zavedanja avtizma, ki bo v soboto, 6. aprila 2019, v Kopru, v prostorih PiNE (Gortanov trg 15, Koper) od 10. do 13. ure. 

Svetovni dan zdravja in zavedanja avtizma bodo obeležili s predavanjem in razpravo Avtizem. Tukaj in sedaj. Ga prepoznamo?

Avtizem je razvojna nevrološka motnja oz. stanje, ki se kaže kot posebnost v vedenju. Navadno mu je pridruženo še kako drugo stanje oz. motnja. Število oseb z diagnosticiranim avtizmom narašča. Na predavanju bodo predstavljene značilnosti avtizma, njegov vpliv na življenje oseb z avtizmom in njihovih družin. 

O tem bi spregovorila defektologinja Patricija Lovišček, ki je tudi ustanoviteljica zavoda Modri december, s katerim trenutno deluje na področju izobraževanja in usposabljanja laične in strokovne javnosti. V zadnjih letih je zavod organiziral več seminarjev in usposabljanj. Ga. Lovišček izvaja predavanja in objavlja članke na temo avtizma. Vodi podporni skupini staršev otrok z avtizmom in odraslih oseb z avtizmom ter intervizijo za asistente odraslih oseb z avtizmom. 

Predavanje je del projekta Avtizem - SAM z drugimi, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje. 

Za več informacij so na voljo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali 031/360-391.

Vljudno vabljeni! 

Log in or Registracija