Log in

pinablack


SL / IT / HR
Gregorčičeva ulica 6, 6000 Koper
+386 (0)5 63 00 320
info@sticisce-iskra.si

Na PiNI gostili medobčinski otroški parlament

V novih prostorih PiNE smo v petek, 15. marca 2019, v sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Koper, gostili prvi del 29. medobčinskega otroškega parlamenta na temo Šolstvo in šolski sistem.

Mladi parlamentarci in parlamentarke Mestne občine Koper in Občine Ankaran so v prvem – delavniškem – delu raziskovali vlogo sodelovanja in dobre komunikacije v družbi, se spraševali/-e o vlogi parlamenta in svoji vlogi v njem ter skozi delo v skupinah naslovili/-e aktualne teme, vezane na šolstvo in šolski sistem. S podporo Pinine fasilitatorske ekipe so se mladi v šestih različnih omizjih pogovarjali o vlogi družine, sprejemanju različnosti, pomenu prostega časa, razumevanju zdrave šole, dolžnostih in odgovornostih mladih ter o oblikah učenja v šoli. Prepoznavali so ključne izzive in nato zanje poiskali možne rešitve in predloge sprememb.

Sledil je satirični in interaktivni stand-up gledališki vložek. Zasedanje mladih parlamentarcev je bila tudi priložnost, da so izvolili/-e novo predsedstvo, ki bo osnovnošolce/-ke predstavljalo na nacionalnem otroškem parlamentu v državnem zboru v Ljubljani.

Osnovnošolke in osnovnošolci zadnje triade so nabor inovativnih zamisli teden kasneje, 22. marca 2019, predstavili/-e na plenarnem zasedanju otroškega parlamenta v Pretorski palači v Kopru.

Vabljeni k ogledu fotogalerije dogodka.

Log in or Registracija