Log in

pinablack


SL / IT / HR
Gregorčičeva ulica 6, 6000 Koper
+386 (0)5 63 00 320
info@sticisce-iskra.si

Vabilo na predstavitev analize Narišimo obalo

Vabimo vas, da se nam pridružite na predstavitvi analize predlogov za ureditev nekdanje obalne ceste, v torek, 12. marca 2019, ob 10. uri v prostorih PiNE na Gortanovem trgu 15 v Kopru.

PiNA je s podporo Občine Izola – Podporne točke za uresničevanje Evropske strategije za Jadransko-jonsko regijo (EUSAIR), Ministrstva za javno upravo, Ministrstva za okolje in prostor, Evropskega socialnega sklada ter Interreg V-B Adrion, 21. septembra 2018, v sklopu Tedna sredozemske obale in makroregionalnih strategij 2018, izvedla prvo akcijo množičnega skupnostnega načrtovanja prostora v regiji – NARIŠIMO OBALO.

Dogodek smo organizirali na območju nekdanje obalne ceste med Koprom in Izolo z namenom spodbuditve javnosti k sodelovanju pri urejanju javnega prostora in spodbuditve zavesti o možnosti soodločanja. Udeležilo se ga je več kot 1000 ljudi iz celotne Slovenije, sosednje Italije in različnih evropskih držav ter z idejami zapolnilo kar 750 m role papirja. Vsi predlogi, ki smo jih prejeli, so bili raznoliki in inovativni. Na koncu smo vse zamisli posneli, jih proučili in sintetizirali v pisno analizo.

Program dogodka:
– Uvod
– Predstavitev metodologije kodiranja podatkov (ZRC SAZU, Geografski inštitut)
– Predstavitev analize podatkov (PiNA)
– Uporaba analiziranih podatkov – aktivnosti v sklopu projekta Prostor javnosti (PiNA)
– Nadaljnji koraki pri pripravi regionalnega prostorskega načrta (Občina Izola)
– Diskusija

Prosimo vas, da vašo udeležbo potrdite na spletnem obrazcu do vključno ponedeljka, 11. marca 2019.

Vljudno vabljeni!

Log in or Registracija