Log in

pinablack


SL / IT / HR
Gregorčičeva ulica 6, 6000 Koper
+386 (0)5 63 00 320
info@sticisce-iskra.si

Vabilo na posvet: O zmanjševanju socialnih razlik s kohezijskimi sredstvi

CNVOS, v sodelovanju z Radiom Študent, v okviru projekta »Govoriš kohezijsko?«, organizira posvet o zmanjševanju socialnih razlik s kohezijskimi sredstvi, ki bo v četrtek, 14. marca, med 10. in 12. uro v City hotelu Ljubljana.

Govorili bodo o tem, kako uspešni smo pri zmanjševanju socialnih razlik in naslavljanju potreb ranljivih skupin s pomočjo kohezijskih sredstev, ter kakšni izzivi in priložnosti se nam obetajo v naslednji finančni perspektivi, ki »bolj socialno Evropo« postavlja za enega od petih ključnih ciljev kohezijske politike po letu 2020.

V obdobju 2014–2020 je za ukrepe zaposlovanja in socialnega vključevanja na voljo več kot pol milijarde EU sredstev, ta pa so med drugim namenjena za:
- zaposlovanje pripadnikov ranljivih skupin,
- vključevanje mladih na trg dela,
- spodbujanje socialnega podjetništva,
- aktivno in zdravo staranje,
- socialno vključevanje in
- zmanjševanje tveganja revščine.

Na dogodek vabijo predstavnike Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko ter organizacij, ki izvajajo projekte s področja zaposlovanja in socialnega vključevanja. Udeležba je brezplačna, zaradi omejenega števila mest pa je prijava obvezna. Prijavite se tukaj. 

Log in or Registracija