Log in

pinablack


SL / IT / HR
Gregorčičeva ulica 6, 6000 Koper
+386 (0)5 63 00 320
info@sticisce-iskra.si

EU SI ti: Me (ne) briga, kaj bo jutri

Informacijska točka Europe Direct Koper – Capodistria in Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji vabita na slavnostno otvoritev informacijske točke in pogovorni večer z naslovom "EU SI ti: Me (ne) briga, kaj bo jutri," ki bo v sredo, 16. januarja 2019, ob 17. uri v prostorih Kulturno izobraževalnega društva PiNA, Gortanov trg 15, Koper.

Gost večera bo Miha Mazzini, pisatelj, scenarist, režiser in kolumnist, poznan po svojem kritičnem komentiranju aktualnega družbenega dogajanja. Z njim se bomo pogovarjali o pomenu demokracije in državljanske odgovornosti, povezovanju ter sobivanju v Evropi.

Z januarjem bo v prostorih PiNE zaživelo stalno informacijsko središče Europe Direct Koper-Capodistria, zato bomo na dan dogodka središče uradno odprlili in vam zaupali pestri program, ki smo ga pripravili v letu 2019.

Dogodek bo zaključil Zoran Stančič, vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, ki bo slavnostno podelil nagrado zmagovalnemu razredu tekmovanja EU Drža GEPŠ Piran.

Dogodek je brezplačen. Mesta so omejena, zato vas prosimo, da vašo udeležbo potrdite na spletnem obrazcu najkasneje do ponedeljka, 14. januarja 2019 oz. do zapolnitve prostih mest.


O GOSTU:

Miha Mazzini, pisatelj, avtor 25 objavljenih literarnih knjig (v 10 jezikih), in računalniški strokovnjak, avtor 9 priročnikov. Dobitnik številnih nagrad (tudi ameriške nagrade Pushcart). Njegova dela so bila uvrščena v več antologij. Avtor scenarijev za dva nagrajena celovečerna filma, režiser celovečernega filma, TV dokumentarca in petih kratkih filmov. Končal podiplomski študij scenaristike na The University of Sheffield, Anglija. Doktor znanosti, program Antropologija vsakdanjega življenja, Institutum Studiorum Humanitatis, Ljubljana. Redni član Evropske filmske akademije.

O EU SI TI:

EU SI ti je kampanja, ki jo vodijo Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in informacijske točke Europe Direct Slovenija. Z različnimi dejavnostmi približujemo EU v vseh regijah. Odkrivamo, kaj vse so slovenske občine, podjetja, društva in posamezniki doslej uresničili s pomočjo EU in njenih programov in kako bi priložnosti lahko izkoristili še bolje. Obenem pa odpiramo razpravo o odprtih vprašanjih Unije in njene prihodnosti tudi v regijah. EU ni Bruselj in ni Ljubljana. EU živimo in soustvarjamo vsi. Na spletu nas najdete na www.europedirect.si in Facebook profilu EU SI ti.

Log in or Registracija