Log in

pinablack


SL / IT / HR
Gregorčičeva ulica 6, 6000 Koper
+386 (0)5 63 00 320
info@sticisce-iskra.si

Tudi letos vas nič ne stane, če ste dobrodelni

Po Zakonu o dohodnini lahko vsi davčni zavezanci do 0,5 % davka na prejemke oziroma dohodnine namenite Kulturno izobraževalnemu društvu PiNA.

Vsak, ki v Sloveniji plačuje dohodnino, lahko podari do 0,5 % svoje dohodnine nevladnim organizacijam. Vsak davčni zavezanec lahko izbere do največ pet organizacij, ki delujejo v javnem interesu, ali pa izbere samo eno, in s tem pol odstotka svoje dohodnine nameni za njihovo delovanje. Takšna donacija ga ne stane nič, saj gre teh 0,5 % sicer v proračun.

Ker kar 60 % davčnih zavezancev svojih 0,5 % ne podari nikomur, ostane v proračunu skoraj 5 milijonov evrov, ki bi jih lahko dobile nevladne organizacije.

Kako to storiti? Prek spletne strani eDavki, gradnika na naši spletni strani (pri tem naj opozorimo, da je obrazec še vedno potrebno poslati!) ali pa natisnete obrazec, izpolnete s svojimi podatki, svojo davčno številko, dodate davčno upravo, pripišete datum in se podpišete.

Nato ga najkasneje do 31. decembra priporočeno pošljete na enoto FURS, ki je pristojna za vaš kraj, lahko pa ga tja odnesete tudi osebno. Izpolnjen in podpisan obrazec lahko pošljemo oz. odnesemo tudi mi namesto vas. Ob tem naj poudarimo, da postopka ni treba ponavljati vsako leto.

Vsem, ki se boste odločili za namenitev dohodnine našemu društvu in o tem obvestili tudi svoje bližnje, se najlepše zahvaljujemo!

Log in or Registracija