Log in

pinablack


SL / IT / HR
Gregorčičeva ulica 6, 6000 Koper
+386 (0)5 63 00 320
info@sticisce-iskra.si

Brezplačno usposabljanje o podnebnih spremembah

Umanotera, Slovenska fundacija za trajnostni razvoj v šolskem letu 2018/19 izvaja projekt Klima za podnebje, v okviru katerega o vzrokih in posledicah podnebnih sprememb ter o blaženju in prilagajanju nanje govorijo in delajo z izobraževalci in mladimi v različnih izobraževalnih okoljih. Učitelje srednjih šol in druge izobraževalce vabijo na brezplačno usposabljanje o podnebnih spremembah, ki bo 23. oktobra 2018, od 9. do 15. ure, na Ljudski univerzi v Kopru.

Na usposabljanju boste spoznali vzroke in posledice podnebnih sprememb ter razloge za to, da smo v Sloveniji življenjsko zainteresirani za blaženje in prilagajanje nanje. Pregledali boste tudi posledice našega vsakodnevnega delovanja – ravnanja z energijo, prehranskih navad, mobilnosti in potrošnje dobrin – ter spoznali okolju in ljudem prijaznejše rešitve. Raziskovali boste, kako mlade spodbuditi k aktivnemu državljanstvu na področju podnebnih sprememb in nenazadnje, pridobili gradiva in veščine za posredovanje vsebin s področja podnebnih sprememb in trajnostnega razvoja svojim učencem.

Usposabljanje bo sestavljeno iz multimedijskega predavanja, ki je namenjeno celostnemu razumevanju koncepta trajnostnega razvoja in osvetlitvi podnebnih sprememb kot enega od ključnih civilizacijskih izzivov, ter delavniškega dela za razvoj mladinskih projektov na temo podnebnih sprememb.

Prijave zbirajo do zapolnitve prostih mest, prijavite se tukaj. 

Posebej vabljeni:
- če želite poglobiti svoje poznavanje problematike podnebnih sprememb,
- če bi vam koristila gradiva in učni pripomočki za delo z mladimi na področju podnebnih sprememb,
- če želite, da v vašem učnem okolju izvedemo predavanje in delavnico za mlade o podnebnih spremembah,
- če boste v tem šolskem letu mentor mladinskih projektov (na temo podnebnih sprememb),
- če želite preveriti svojo idejo o vsebini mladinskega projekta in izmenjati mentorske izkušnje,
- če vas zanimajo navdihujoči primeri podnebju prijaznih aktivnosti in zagovorniških mladinskih projektov iz drugih okolij,
- če bi pri mentorskem delu potrebovali podporo ekipe Umanotere in drugih mentorjev.

Usposabljanje bosta izvedli Renata Karba in Gaja Brecelj (obe Umanotera, Slovenska fundacija za trajnostni razvoj), ki sta v zadnjih letih izvedli številne seminarje in delavnice po vsej Sloveniji na temo podnebnih sprememb in trajnostnega razvoja. Usposabljanje je brezplačno.

Udeleženci ob koncu usposabljanja prejmejo potrdilo o udeležbi.

Več informacij: Gaja Brecelj, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 01 439 4895, Umanotera.

Log in or Registracija