Log in

pinablack


SL / IT / HR
Gregorčičeva ulica 6, 6000 Koper
+386 (0)5 63 00 320
info@sticisce-iskra.si

S smehom nad prekarno delo

Zavod Nefiks - Inštitut za promocijo in beleženje neformalno pridobljenega znanja v sklopu projekta S smehom nad prekarno delo organizira serijo stand up nastopov na temo težav slovenskem zaposlitvenem prostoru, eden izmed njih bo 14. septembra v Piranu. 

Ob vstopu na trg dela se mladi danes pogosto znajdejo v različnih oblikah prekarnega dela. To lahko zajema različne oblike dela, vse od študentskega pa tudi dela preko civilne (avtorske ali podjemne) pogodbe. Mnogi mladi se danes niti ne zavedajo, kakšne so njihove pravice, in kdaj so se znašli v prekarnem delovnem razmerju. Prekarno delo namreč v širšem smislu pomeni, da je delavec ekonomsko odvisen od delodajalca in njuno razmerje tudi sicer vsebuje elemente delovnega razmerja, vendar mu delodajalec ne omogoča enakih pravic, varnosti in dodatkov, kakor jih uživa redno zaposleni. 

Na Zavodu Nefiks - Inštitutu za promocijo in beleženje neformalno pridobljenega znanja se ukvarjajo s tematiko zaposljivosti mladih. Njihove možnosti na trgu dela poskušajo izboljšati z različnimi izobraževanji in usposabljanji, ki jim bodo prinesla nove kompetence in znanje, iskano s strani delodajalcev. Ob svojem delu z mladimi so opazili perečo problematiko prekarnega dela, s katero so se odločili spopasti na humoren način; zato so angažirali mlad in proaktiven stand up duo M & M. Komika bosta v seriji nastopov, v katerih se bosta brez dlake na jeziku lotila tem, kot so zaposljivost mladih, prekarno delo in zaposlitvene stiske v splošnem, obiskala Piran, Novo Gorico, Celje, Jesenice in Novo mesto, led pa bodo prebili v petek popoldne v Ravnah na Koroškem! Nastopajo cel september v različnih krajih po Sloveniji in ob različnih datumih, tako da jih lahko pridete pogledati ob različnih priložnostih! 
V Piranu (Mediadom Pyrhani) bodo nastopali 14. septembra 2018 ob 19. uri. Več informacij o dogodku je na voljo na Facebook dogodku. 
Več informacij o projektu S smehom nad prekarno delo: klik. 

Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru prizadevanj za ozaveščanje mladih o problematiki prekarnega dela.
Vabljeni!

Log in or Registracija