Log in

pinablack


SL / IT / HR
Gregorčičeva ulica 6, 6000 Koper
+386 (0)5 63 00 320
info@sticisce-iskra.si

Blockchain Developers Meetup

StartUp Koper-Capodistria in Cofound.it, vabita na Blockchain Developers Meetup, prvo v nizu izobraževalnih srečanj za vse, ki vas zanima tehnologija blockchain skozi lečo programerja.

K pogovornim večerom dodajamo še niz izobraževalnih srečanj za vse, ki bi želeli podrobneje spoznati programiranje na blockchainu. Skupaj se bomo dotaknili tako prakse kot teorije ter ob koncu znali postaviti pametno pogodbo in razumeli delovanje platforme NEO. Začeli bomo od začetka, vse kar morate prinesti s seboj je radovednost in nekaj osnovega znanja iz programiranja.

PROGRAM:

Erika Pogorelc, vodja tehničnega oddelka – Cofound.it hello
Erika ima več kot 10 let izkušenj z razvojem programske opreme. Sodelovala je pri razvoju programske opreme Googlovih in MIT projektov, kjer je delovala v mednarodnih ekipah. Je angažirana organizatorka raznih srečanj programerjev, konferenc in drugih tehnološko usmerjenih dogodkov ter navdušena zagovornica večje raznolikosti raznolikosti med programerji.

Miran Lipovača – Let’s get ready to Truffle
O Miranu ni veliko znanega, le to, da je bil vključen v razvoj spletnih strani še pred njegovim pristankom na Zemljo. Govori se, da je avtor priljubljene knjige Haskell. Njegovi možgani so zdaj neposredno povezani s Cofound.it-ovim odlagališčem kod, kjer skrbi za front end programiranje.

Miran bo na meetupu naredil uvod v Truffle oz. pokazal kako postaviti pametno pogodbo v blockchainu. Predstavil nam bo kako nastaviti Truffle, postaviti lokalni blockchain in nato vanj prenesti pametno pogodbo (smart contract).

Rok Carl – Kaj poganja NEO
Rok ima večletne izkušenje z oblikovanjem spletnih strani in poslovnih aplikacij. Pri svojem delu daje velik poudarek uporabniškim izkušnjam. Svoje spretnosti je pridobival z razvijanjem celovitih aplikacij, kjer je bil dejavno vključen v faze načrtovanja in vodil ekipo razvijalcev do popolnega izkoristka njihovih potencialov.

Razložil nam bo kako deluje NEO, skupaj bomo raziskali tudi njegove tehnične detajle in ga primerjali z Ethereumom.

Zaradi omejitve prostih mest je obvezna predhodna prijava preko spletnega obrazca najkasneje do nedelje, 22. aprila 2018.

Platformo StartUp Koper-Capodistria poleg PiNE sestavljajo še UIP – Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske d.o.o., Center mladih Koper, Središče Rotunda, Regionalni razvojni center Koper in Zavod RS za zaposlovanje. Operacijo podpira Mestna občina Koper.

Foto: Visualhunt

 

 

 

Log in or Registracija