Log in

pinablack


SL / IT / HR
Gregorčičeva ulica 6, 6000 Koper
+386 (0)5 63 00 320
info@sticisce-iskra.si

4. Dan vključujoče informacijske družbe 2018 »Vizija(e) digitalne družbe v Sloveniji«

Mreža nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo (NVO-VID) v sodelovanju z nevladnimi organizacijami, socialnimi podjetji in skupnostmi na področju digitalne družbe ter informacijsko-komunikacijskih tehnologij vabi na 4. Dan vključujoče informacijske družbe 2018 »Vizija(e) digitalne družbe v Sloveniji,« ki bo v četrtek, 17. maja, od 16. do 19. ure v Galeriji Kapelica, Kersnikova 4, Ljubljana

Namen dogodka je nasloviti dve aktualni temi, ki bosta neposredno vplivali na življenje v informacijski družbi in na razvoj digitalizacije v Sloveniji.

Prva tema se nanaša na evropsko uredbo o varstvo osebnih podatkov in njene neposredne učinke na pravice uporabnikov digitalnih tehnologij ter obveznostih upravljavcev podatkov. Drugo temo predstavljajo različne vizije digitalne Slovenije v luči državnozborskih volitev 2018, katere bomo soočili na podlagi programov političnih strank.

Poudarek soočenja bo na izzivih digitalne enakosti, odprte vlade, e-volitev in izboljševanja položaja Slovenije na indeksu digitalnega gospodarstva in družbe z vidika krepitve digitalnih veščin ter uporabe digitalnih javnih storitev. V razpravi se bomo ob mednarodnem dnevu telekomunikacij in informacijske družbe navezali tudi na uresničena in neuresničena pričakovanja glede Slovenske digitalne koalicije po prvem letu delovanja.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Zaradi lažje organizacije prosimo za potrditev udeležbe prek spletne prijavnice na https://www.1ka.si/a/170770 do srede, 16. maja.

Več informacij o dogodku je na voljo tukaj. 

 

 

Log in or Registracija