Log in

pinablack


SL / IT / HR
Gregorčičeva ulica 6, 6000 Koper
+386 (0)5 63 00 320
info@sticisce-iskra.si

IZZIVI SLOVENIJE 2020: Prihodnost razvoja nevladnih organizacij v slovenski družbi

 Zavod 14, zavod za sožitje in napredek vabi na omizje IZZIVI SLOVENIJE 2020: Prihodnost razvoja nevladnih organizacij v slovenski družbi, ki bo 4. aprila 2018 ob 17h na Fakulteti za upravo v Ljubljani.

Nevladne organizacije (NVO) predstavljajo pomemben segment slovenske družbe in ključno vplivajo na družbeno povezanost, solidarnost ter imajo potencial za nadaljnji razvoj. Obstoječa široka mreža NVO v Sloveniji, pestrost njihovih organizacijskih oblik, kadrovski (profesionalni in predvsem prostovoljski potencial) ter lastni finančni viri predstavljajo dobro osnovo za širitev obsega socialnih in drugih storitev v skladu s potrebami prebivalcev ter za delen prenos teh storitev iz javnega v nevladni sektor. Zaradi izjemnega pomena NVO v družbi pa je potreba po zakonski ureditvi njihovega delovanja nujna, saj bomo le tako lahko zagotovili boljšo povezanost in učinkovitost njihovega delovanja ter krepitev in optimizacijo sodelovanja z državo.

Z omizjem tako želijo predstaviti poglede različnih deležnikov na predlagano ureditev področja NVO, ki je predvidena v Zakona o nevladnih organizacijah ter izpostaviti ključne priložnosti in izzive razvoja slovenskega nevladnega sektorja v bližnji prihodnosti.

Več informacij in program so na voljo: tukaj. 

Udeležba na dogodku je brezplačna, obvezna pa je prijava preko spleta do torka, 3. aprila 2018. Za dodatne informacije so na voljo na naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Vljudno vabljeni!

Log in or Registracija