Log in

pinablack


SL / IT / HR
Gregorčičeva ulica 6, 6000 Koper
+386 (0)5 63 00 320
info@sticisce-iskra.si
Predbožični izlet v Prago
From Petek, 14. december 2018 -  1:00
To Nedelja, 16. december 2018 - 23:00
Kraj:  Praga
Kontakt:  https://www.facebook.com/events/307962333381955/KŠOK, KIŠD, Mondial travel

KŠOK & KIŠD ter Mondial Travel skupaj organizirajo 3-dnevni pravljični predbožični izlet v zimsko Prago! 
Izlet bo potekal od petka, 14.12. do nedelje, 16.12. 2018.

Prijave potekajo na info točki kluba (KŠOK) v času uradnih ur do srede, 12.12. 2018. Prijave in včlanitev možna tudi za člane kluba (KIŠD).

Ob vpisu ali podaljšanju članstva študentom pripada akcijska cena!

Cena paketa za KŠOK:
Akcija člani: 120 €
Člani: 130 €
Simpatizerji: 150 €
Ostali: 180 € 

Cena paketa za KIŠD:
Za vse člane KIŠD je cena 150€


Pohiti število mest je omejeno!

-------------------------------------------------------------------------------

ČEŠKA – PRAGA 
V vseh obdobjih, od zgodnjega srednjega veka do modernih časov, se je na Češkem oblikovala bogata arhitekturna dediščina, ki so ji vojne prizanesle. Češke dežele so bile v srednjem veku ene najbogatejših v Evropi, vladarji so ustanovili vrsto mest, plemiči čudovite gradove. Glavno mesto Praga leži ob reki Vltavi in velja za eno najlepših evropskih mest.


1. DAN 
Zjutraj, se bomo zbrali na dogovorjenem mestu v Kopru. Predviden odhod je ob 01.00. Pot nas bo vodila mimo Maribora, Dunaja in Brna do Prage, kamor bomo prispeli v opoldanskih urah. Prtljago bomo odložili v hotelu in se odpravili na potep po mestu. Ogledali si bomo trg sv. Venčeslava, kateremu kraljuje mogočni Narodni muzej, obdajajo pa ga številni hoteli in trgovine. Sprehod bomo nadaljevali po ulici na Prikope do Smodniškega stolpa, skozi katerega bomo vstopili v staro mesto. Na trgu nas bodo pričakali številni ulični umetniki, ogledali si bomo spomenik Jana Husa in ob polni uri občudovali procesijo nad Orlojem. Za hip bomo skočili še v Židosvko četrt, kjer nas čaka najstarejša še stoječa sinagoga v Evropi. Sledilo bo nekaj prostega časa, nato pa povratek v hotel. Prosto popoldne lahko izkoristite za raziskovanje mesta, kavarn, pivnic in trgovin, ki jih najdete na vsakem koraku, zvečer ogled nočne Prage.

2. DAN 

Po zajtrku nas bo v hotelu pričakal lokalni vodič, ki nas bo popeljal do Hradčanov. Na gradu, ki je vpisan v Guinessovo knjigo rekordov kot največji grad na svetu, je svoj pečat pustil tudi naš arhitekt Jože Plečnik. Prelep razgled z grajskega griča bomo pustili za seboj, ko se bomo preko ozkih ulic Male strane podali do Karlovega mostu - najznamenitejšega mostu v Pragi, polnega skrivnosti in zanimivih zgodb iz preteklosti. Popoldne bomo ogledali cerkev Srca Jezusovega eno najpomembnejših čeških verskih objektov 20. stoletja, ki jo je zasnoval največji slovenski arhitekt Jože Plečnik. S širino 42 m je visoka stena stolpa ogromna, na njem je zastekljena ura premera 7,5 m in je največja na Češkem. V pritličju je prostorna kapela s kasetiranim stropom. V notranjosti so oltar iz belega marmorja in trimetrska pozlačena podoba Kristusa ter šest kipov zavetnikov Češke. 

3. DAN 

Ob 10h zjutraj se bomo odjavili iz hotela in se namenili v mesto, kjer bomo imeli 2 uri časa za nakupovanje spominkov in kavico. Nato se bomo počasi odpravili proti Sloveniji, kamor se bomo vrnili v večernih urah.

CENA VKLJUČUJE:

 PREVOZ Z SODOBNIM TURISTIČNEM AVTOBUSOM 
 SPREMLJEVALEC
 2X NOČITEV POLPENZION (ZAJTRK, VEČERJA) V HOTELU 3*** V CENTRU MESTA V VEČ POSTELJNIH SOBAH
 PANORAMSKI / ORIENTACIJSKI OGLED PRAGE
 OGLED PRAŠKEGA GRADU Z LOKALNIM VODNIKOM
 OGLED CERKEV SRCA JEZUSOVEGA
 OSNOVNO NEZGODNO ZAVAROVANJE 

Prostovoljna doplačila:
- Zavarovanje z asistenco v tujini AS TUJINA 11€
- Zavarovanje riziko odpovedi potovanja 14€ 

Log in or Registracija