Log in

pinablack


SL / IT / HR
Gregorčičeva ulica 6, 6000 Koper
+386 (0)5 63 00 320
info@sticisce-iskra.si
Živa knjižnica
Torek, 20. junij 2017, 16:00 - 21:00
Kraj:  Taverna, Koper
Kontakt:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.PRIMSS, ŠOUP

VRATA ODPIRA OBALNA ŽIVA KNJIŽNICA, kjer knjige lahko govorijo!

Zavod Primorsko svetovalno središče je od maja letošnjega leta del nacionalne mreže organizacij, ki izvajajo projekt Živa knjižnica. Projekt, ki se izvaja tudi v sodelovanju s ŠOUP, na nacionalni ravni koordinira Društvo informacijski center Legebitra.

Živo knjižnico bo možno obiskati v torek in sredo, 20. in 21. junija 2017, med 16. do 21. uro.

Živa knjižnica deluje kot katerakoli druga knjižnica, le da knjige dejansko govorijo, saj gre za ljudi z zanimivimi zgodbami, izkušnjami in pogledi na svet, ki so jih pripravljeni deliti z "bralci".

Izposoja žive knjige poteka za določen čas, branje pa v obliki dialoga med bralcem in knjigo. Branja bodo potekala v Taverni, ali pa kje v bližnji okolici, kjer se bralcu in »živi knjigi« zdi primerno.

»Izposodili« si boste lahko več kot 20 knjig, med drugim istospolno usmerjeno osebo, osebo z izkušnjo izgube spomina, osebo z izkušnjo poskusa samomora, zdravljenega zasvojenca, osebo z dolgoletno izkušnjo dela z odvisniki, osebo s psihadelično izkušnjo, popotnico, in še mnoge druge. Vabljeni, da izkusite drugačno knjižnico, kot ste je vajeni.

Projekt je namenjen ozaveščanju in izobrazbi o človeških vrednotah, človekovih pravicah in spodbujanju razprav o predsodkih in stereotipih v družbi.

Dogodek lahko spremljate na omrežju Facebook in spletni strani www.primss.si. 

Log in or Registracija