Log in

pinablack


SL / IT / HR
Gregorčičeva ulica 6, 6000 Koper
+386 (0)5 63 00 320
info@sticisce-iskra.si
Svet brez meja
Ponedeljek, 20. marec 2017, 19:00 - 20:30
Kraj:  ŠCUP, Čevljarska ulica 27, Koper
Kontakt:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.ŠOUP

Na ŠOUP se vrača cikel Svet brez meja, ki bo tokrat zaznamovan s predstavitvijo nevsakdanjih izkušenj in tematik z zanimivimi gosti iz tujih in domačih krajev.
“Namen letošnjega cikla, v katerem skušamo zaobjeti svet v vseh svojih barvah in raznolikosti, je odpiranje zanimivih in aktualnih tematik za spodbujanje kritičnega mišljenja in širjenja obzorij. S tujimi in domačimi gosti bomo podali nove izkušnje in poglede na svet brez meja, tako državnih kot miselnih,” sporoča Karin Bartolič

Na prvem srečanju cikla bo predavateljica iz Turčije predstavila vlogo ženske v Turčiji. Turčija je za mnoge zanimiva turistična destilacija bogate zgodovine, dobre kulinarike in osupljive narave. Večina ljudi pa ne pozna problematike družinskega nasilja in nasilja nad ženskami, ki je v Turčiji iz dneva v dan bolj pereča. Kako je odraščati v takem okolju, kakšni so izzivi in vsakodnevni boji nam bo zaupala Buğçe Naz Ünder. Prisotni bodo lahko prisluhnili neverjetnim dogodkom ter o izkušnjah, da kljub vsemu obstajajo tudi moški, ki se borijo za pravice žensk. Pri tem ne bomo pozabili izpostaviti ponosne lepote Turčije in njihove kulture.

Prvo srečanje v ciklu bo potekalo v ponedeljek, 20. marca 2017, od 19. do 21. ure v Študentskem centru Univerze na Primorskem v sodelovanju s Primorskim svetovalnim središčem. Pogovor bo potekal v angleškem jeziku, po dogodku pa bo za prisotne poskrbljeno tudi za degustativno izkušnjo.

Seznam srečanj (organizator si pridružuje pravico za sprememo datum srečanj):
20.3.2017 Turčija: Vloga ženske v Turčiji.
6.4.2017 Egipt: Izobraževanje.
20.4.2017 Španski turistolog: Turistične priložnosti Slovenije.
11.5.2017 Arheološko potapljanje čez Romunijo.

Log in or Registracija