Log in

pinablack


SL / IT / HR
Gregorčičeva ulica 6, 6000 Koper
+386 (0)5 63 00 320
info@sticisce-iskra.si
Kultura medosebne pomoči v slovenskem prostoru
Četrtek, 16. marec 2017, 18:00 - 20:00
Kraj:  Študentski center UP
Kontakt:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.Društvo biopsihologov Slovenije, PRIMSS in ŠOUP

Društvo biopsihologov Slovenije, PRIMSS in ŠOUP vabijo na cikel dogodkov, kjer bodo v središče postavili kulturo medosebne pomoči in problematiko duševne stiske.

V drugem delu našega cikla bomo gostovali predavatelja Antona Posavca, diplomiranega zdravstvenika in vodjo Izobraževalnega centra na UKC Ljubljana.

Njegova predavanja niso tipična suhoparna dikcija najpomembnejših ukrepov in pripomočkov za pravilno oživljanje. So tudi daleč od nadrobnega analiziranja vsebine prvopomočne torbice v vašem avtomobilu in mantranja navodil za uporabo. Z dušo in srcem na pravem mestu, so predavanja izkušenega reševalca obogatena s primeri iz terenske prakse in pravo mero hudomušnega humorja.

V duhu naše osrednje tematike bo tokrat ob primerih iz prakse, ki se osredotočajo predvsem na duševno stisko in poskuse samomora, govora o tem, kako dosledni smo Slovenci pri nudenju pomoči. Govora bo o pomenu in pomembnosti vzgoje in negovanja kulture medsebojne pomoči, od katere je velikokrat odvisno posameznikovo življenje. Smisel predavanja je vzpodbuditi ljudi k prepoznavanju stiske, samoiniciativnemu posredovanju in osveščanju o bolj učinkovitih pristopih.

www.soup.si

Log in or Registracija