Log in

pinablack


SL / IT / HR
Gregorčičeva ulica 6, 6000 Koper
+386 (0)5 63 00 320
info@sticisce-iskra.si
MALA ŠOLA »ZELIŠČA V KUHINJI«
Nedelja, 26. marec 2017, 15:00
Kraj:  EKO TOČKA, DEKANI
Kontakt:  041 836 011 ali na el. naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.Društvo Zdrav podjetnik Koper

Društvo Zdrav podjetnik in skupina za uporabno zeliščarstvo organizirata v terminu marec - junij 2017 program MALA ŠOLA - ZELIŠČA V KUHINJI, ki bo potekal na zeleni "Eko točki" v Dekanih.

Prvi cikel učnih delavnic na temo zeliščarskega vrtnarjenja nadgrajujejo s sklopom izobraževanj na temo spoznavanja in praktične uporabe zelišč v kulinariki.Za praktično uporabo zelišč je najprej pomembno dobro prepoznavanje rastlin (v vrtu ali v naravi), poznavanje njihovih osnovnih značilnosti in gojitvenih zahtev, v nadaljevanju pa tudi pravila njihove predelave, shranjevanja in ne nazadnje končne uporabe pri pripravi jedi. Ob vsem tem pa nas zelišča v kulinariki spodbujajo k raziskovanju in nam dopuščajo veliko ustvarjalnosti.
Vsebinsko bo izobraževanje razdeljeno na dva sklopa s skupno šestimi delavnicami:
Spoznavanje zelišč 1 - predavanje, spoznavanje v vrtu in praktični del NEDELJA, 26.3.2017, 15.00-17.30
Spoznavanje zelišč 2- predavanje, spoznavanje v vrtu in praktični del NEDELJA, 9.4.2017, 15.00-17.30
Uporabna travniška zelišča- teren NEDELJA, 23.4.2017, 15.00-17.30

Nabiranje, predpriprava in shranjevanje zelišč- predavanje in praktični del NEDELJA, 7.5.2017, 15.00-17.30
Zeliščni pripravki in shranki - predavanje in praktični del NEDELJA, 21.5.2017, 15.00-17.30
Uporaba zelišč pri pripravi jedi – praktična delavnica z demonstracijo in degustacijo NEDELJA, 4.6.2017, 15.00-18.00

Na delavnicah se bodo prepletala in medsebojno dopolnjevala teoretična izhodišča s terenskimi ogledi, praktičnimi prikazi in delom. Tako bodo udeleženci pridobili čim bolj širok, pester in uporaben nabor informacij, znanj in veščin s področja poznavanja, gojenja, shranjevanja in praktične uporabe zelišč v kulinariki.
Delavnice bodo potekale v manjši skupini 8-12 udeležencev, izvajale se bodo na Ekotočki v Dekanih, kjer je na voljo večnamenski prostor in oprema za izvajanje delavnic na prostem in v zaprtih prostorih (v primeru slabega vremena), sonaravni zeliščni vrt za spoznavanje rastlin in ponazoritev gojitvenih modelov, v neposredni okolici pa so tudi obsežni travniki, kjer bodo udeleženci spoznali naravno rastoča sezonska zelišča.
Izobraževanje bo vodila Eva Bolčič, univerzitetna diplomirana inženirka krajinske arhitekture, zeliščarka s pridobljeno nacionalno poklicno kvalifikacijo (NPK) in ljubiteljska kuharica z večletnimi izkušnjami na področju vodenja kuharskih delavnic zdrave prehrane, zeliščarstva in zeliščnega kuhanja.

Možna je prijava na posamezen sklop delavnic (1 in 2), ki vključuje udeležbo na treh (3) delavnicah po predstavljenem programu. Cena za posamezen sklop treh delavnic znaša 60,00 € in vključuje strokovna predavanja in izvedbo delavnic, delovna gradiva, izdelke delavnic in degustacije.

Log in or Registracija