Log in

pinablack


SL / IT / HR
Gregorčičeva ulica 6, 6000 Koper
+386 (0)5 63 00 320
info@sticisce-iskra.si

Novice

StartUp Koper: Osnove blockchaina

StartUp Koper-Capodistria, z namenom seznanitve mladih in širše javnosti z novimi tehnologijami in pristopi v podjetništvu, vabi na dogodek StartUp Koper: Osnove blockchaina.

Vabilo na delavnico nenasilne komunikacije

Zavod Dobra pot in Pravni center za varstvo človekovih pravic vabita na delavnico nenasilne komunikacije, kjer boste imeli priložnost razviti veščine komuniciranja. Delavnica bo v soboto, 27. januarja 2018, od 9. do. 12. ure, v prostorih jezikovne šole Eurocenter v Kopru. 

Preberi več

0,5 % svoje dohodnine lahko namenite nevladnim organizacijam

Vsak, ki v Sloveniji plačuje dohodnino, lahko podari do 0,5 % svoje dohodnine nevladnim organizacijam. Vsak davčni zavezanec lahko izbere do največ pet organizacij, ali pa izbere samo eno, in s tem pol odstotka svoje dohodnine nameni za njihovo delovanje. Takšna donacija ga ne stane nič, saj gre teh 0,5 % sicer v proračun.

Ker kar 60 % davčnih zavezancev svojih 0,5 % ne podari nikomur,​ ostane v proračunu skoraj 5 milijonov evrov, ki bi jih lahko dobile nevladne organizacije. 

Preberi več

Špela Lausegger je prejemnica nagrade za najboljše diplomsko delo

Na prednovoletnem druženju smo, skupaj z NVO vključenimi v Stičišče, pregledali dobre zgodbe leta 2017 in podelili nagrado za najboljše diplomsko delo s področja delovanja NVO. Komisija je za zmagovalno delo izbrala diplomo z naslovom "Etična načela prostovoljstva kot vodilo za turistično delovanje prostovoljskih organizacij" avtorice Špele Lausegger.

Preberi več

Log in or Registracija