Log in

pinablack


SL / IT / HR
Gregorčičeva ulica 6, 6000 Koper
+386 (0)5 63 00 320
info@sticisce-iskra.si

Novice

Stanovanjska problematika mladih v obalnih občinah

Kulturno izobraževalno društvo PiNA je marca 2017 z namenom identifikacije potencialnih pozitivnih ukrepov, politik in programov, v sklopu Stičišča NVO Istre in Krasa, oblikovalo delovno skupino za stanovanjsko problematiko mladih v obalnih občinah. Kot končni rezultat skupine, je nastal strokovni delovni dokument, ki ponuja pregled stanja in prepoznava izzive ter identificira neizkoriščene potenciale.

Preberi več

Odprt je natečaj Start up Koper-Capodistria

Platforma Start up Koper-Capodistria v sklopu istoimenskega natečaja vabi k sodelovanju vse mlade do 35. leta starosti, ki imajo podjetniško idejo, s katero lahko prispevajo k lokalnemu okolju in si želijo podjetniških izzivov. Podjetniške ideje naj izkazujejo inovativnost, tržno usmerjenost ter doprinos k razvoju podjetniške kulture v Mesti občini Koper in širše.

Preberi več

Zaživel je Startup Koper - Capodistria

Akterji podpornega okolja so 15. junija v Kopru podpisali Izjavo o sodelovanju na področju spodbujanja inovativnosti, podjetništva in konkurenčnosti med mladimi v Mestni občini Koper. Ob otvoritvi je bil naznanjen tudi razpis natečaja Start-up Koper Capodistria, ki je namenjen mladim do 35. leta: tako dijakom srednjih šol s sedežem v Mestni občini Koper in študentom Univerze na Primorskem kakor tudi drugim občanom Mestne občine Koper.

Preberi več

Tedenske novice s področja prava za NVO (27. maj–2. junij 2017)

Na CNVOS so pripravili tedenske novice s področja prava za NVO, v katerih si lahko med drugim preberete, da so v javni razpravi Akcijski načrt na področju drog za obdobje 2017–2018, novela Zakona o lokalni samoupravi ter Strategija na področju razvoja trga v zvezi z alternativnimi gorivi v prometu. V Državni zbor sta bili vloženi letni poročili Informacijskega pooblaščenca in Komisije za preprečevanje korupcije, v Uradnem listu pa objavljena novela Zakona o omejevanju porabe alkohola.

Preberi več

Log in or Registracija